A studia şi a preda împreună cu TV5MONDE

Postul de televiziune francofon TV5MONDE, accesibil pe întreg teritoriul Moldovei prin eter sau prin cablu, a creat, în 1995, programul "Apprendre et enseigner avec TV5MONDE" (A studia şi a preda împreună cu TV5MONDE) destinat învăţătorilor de « franceză limbă străină » şi celor ce studiază franceza.
- 

- 
Acest program propune un vast dispozitiv de instrumente didactice de studiere a limbii franceze pe lîngă programele difuzate prin postul sau conţinutul site-ului tv5.org.
- 

- 
Acest program oferă un excelent complement tuturor celor ce studiază deja sau ce intenţionează să studieze franceza la Alianţa franceză din Moldova.
- 

- 
În 2006, dispozitivul existent a fost consolidat prin "7 jours sur la planète" (7 zile pe planetă), un magazin săptămînal al redacţiei, prezentat de către Valérie TIBET. Difuzat pe toate semnalele TV5MONDE cu subtitre în franceză, magazinul video este difuzat în aceeaşi zi pe tv5.org, însoţit o transcriere integrală a comentariilor, de exerciţii interactive de studiere pentru elevi şi de fişe pedagogice destinate profesorilor pentru utilizare în clasă. În acelaşi an "7 zile pe planetă" a primit Labelul european pentru limbi decernat de către Agenţia Socrates-Leonardo da Vinci.
- 

- 
În 2007, www.tv5.org se îmbogăţeşte cu o nouă rubrică pedagogică multimedia, instructivă şi interactivă, A studia franceza, în variantă dublă Apprendre.TV şi Enseigner.TV.
- 

- 
Conceput pentru persoanele ce studiază franceza şi doresc să-şi perfecţioneze cunoştinţele, Apprendre.TV oferă activităţi interactive pornind de la scurte filmuleţe video. Exerciţiile autocorectoare permit fiecăruia să-şi lărgească competenţele de înţelegere orală, obţinerea sau verificarea cunoştinţelor lexicale şi gramaticale.
- 

- 
Exerciţiile sunt grupate sub formă de colecţii tematice: actualităţi, arte plastice, descoperiri, culturi francofone, gastronomie, meserii tradiţionale, călătorii, cinema...
- 

- 
Dispozitivul est în întregime gratuit şi acesibil fără cod de acces. Apprendre.TV se adresează atît publicului adult cît şi celui adolescent : din colegii, licee, universităţi, lumea profesională şi marile instituţii internaţionale. Dispozitivul numără deja mai mult de 19 000 utilizatori permanenţi reprezentînd cea mai mare clasă de franceză pe Internet.
- 

- 
Enseigner.TV se adresează profesorilor şi formatorilor de franceză limbă străină. Site-ul oferă un larg evantai de activităţi şi teme, pentru a se forma, a se informa, a găsi idei pentru clasă, a însoţi pregătirea cursurilor şi imersiunea lingvistică în mod concret, interactiv şi modern.
- 

- 
Pe site-ul Enseigner.TV, profesorul poate descarca gratuit zeci de fişe pedagogice pentru a utiliza în clasă emisiunile postului şi conţinutul rubricilor de pe tv5.org (actualităţi, muzică, cinema, culturile lumii...).
- 

- 
35.000 de persoane utilizează deja conţinutul Enseigner.TV.
- 

- 
TV5MONDE este unul din partenerii Alianţei franceze din Moldova.
- 

- 
În cazul depistării problemelor de recepţie a postului, contactaţi corespondentul tehnic al postului TV5MONDE în Moldova, Dl. Adrian CIBOTARU.
- 

- 

Dernière modification : 15/11/2009

Haut de page