Ajutorul franco-german celebrat la Institutul de medicină de urgență din Chișinău

Ajutorul franco-german celebrat la Institutul de medicină de urgență din (...)

Comunicat comun al Ambasadei Franței și Ambasadei Republicii Federale Germania:

Pe 27 noiembrie 2018, a fost marcat ajutorul franco-german acordat Institului de medicină de urgență din Chișinău, în prezența Ambasadorului Franței, Domnului Pascal Le Deunff și a Ambasadoarei Germaniei, Doamnei Angela Ganninger, precum și a Directorului Insti-tutului, Domnului Mihai Ciocanu.

Franța a acordat material informatic birotic (copiatoare multifuncționale) și cardio –monitoare franceze, iar pentru buna utilizare a acestui echipament partea germană va orga-niza un stagiu de formare, destinat colaboratorilor instituției, într-un spital renumit din Berlin: spitalul Unfallkrankenhaus (UKB)

Acest ajutor va contribui la ameliorarea serviciilor Institutului de medicină de urgență, instituție care joacă un rol fundamental în acordarea primului ajutor medical de urgență în Republica Moldova.

Această ceremonie a fost o ocazie de a aminti despre ajutorul acordat Republicii Moldova de cele două țări în domeniul sănătății, dar și o confirmare a prieteniei franco-germane. Reconcilierea celor două state după două războaie mondiale, și cooperarea, care s-a dez-voltat apoi între Franța și Germania, au stat la baza formării Uniunii Europene în inima unei Europe pașnice.

Ultima actualizare pe 18 decembrie 2018
Retour en haut