Atuurile Franței

Franța dispune de numeroase puncte forte care atrag întreprinderile și investițiile străine.

Mare putere industrială, în inima unei piețe europene atractive, Franța este o țară primitoare pentru întreprinderile și talentele care doresc să se stabilească aici.

Atuurile Franței

O piață dinamică în inima Europei

<span lang='fr'>Un marché dynamique au sein de l'Europe</span>Franța este o piață deschisă și modernă care beneficiază de o demografie dinamică. Este una dintre principalele puteri economice mondiale.

Membru fondator al Uniunii Europene și al zonei euro, cu o poziție geografică în inima Europei, Franța oferă acces privilegiat la piața unică europeană și la partenerii Uniunii Europene.

Resurse umane foarte calificate și productive

<span lang='fr'>Des ressources humaines hautement qualifiées et productives</span>Franța investește intens în sistemul său de învățământ.

Ea are o forță de muncă calificată capabilă să se adapteze și să stăpânească noile tehnologii care sunt esențiale pentru creșterea productivității.

Franța afișează productivitatea ridicată a muncii, precum și costuri de exploatare avantajoase pentru companiile străine, comparativ cu Statele Unite, în toate sectoarele de activitate și mai ales în cercetare și dezvoltare.

O țară a inovației

<span lang='fr'>Un pays d'innovation</span>Franța investește foarte mult în cercetare și dezvoltare. Intensitatea cheltuielilor sale a crescut constant din 2007, datorită în special unui sistem fiscal favorabil.

Principalele sectoare de investiții în cercetare și dezvoltare sunt industria automobilelor, construcțiile aeronautice și spațiale, industria farmaceutică, activitățile științifice și tehnice, precum și activități informatice și de informare.

În plus, Franța are o specializare în domenii promițătoare, cum ar fi biotehnologiile sau tehnologiile legate de mediu. Franța face din tranziția ecologică una dintre mizele centrale ale dezvoltării sale.

O țară a antreprenorilor

<span lang='fr'>Un pays d'entrepreneurs</span>Piața franceză este dinamică din punct de vedere al creării nete de companii. Firmele inovatoare se pot baza pe o rețea vastă de incubatoare și acceleratoare în întreaga țară, în mod special Station F, cel mai mare campus de start-up-uri din lume, care atrage multe companii străine.

Franța simplifică viața antreprenorilor, cu un program ambițios de reforme ale pieței muncii, ale sistemului de impozitare, precum și cu un plan de acțiune pentru creșterea afacerilor și o simplificare a mediului de afaceri.

Dinamismul și diversificarea metodelor de finanțare ale centrului financiar din Paris este o componentă a atractivității franceze, susținută de o poziție puternică în managementul activelor.

Infrastructură și o calitate excepțională a vieții

<span lang='fr'>Des infrastructures et une qualité de vie exceptionnelles</span>Franța oferă legături rapide și eficiente cu restul lumii, în special cu Europa, Africa și Orientul Mijlociu.

Companiile implantate în Franța beneficiază, de asemenea, de infrastructura de comunicații de calitate, mai ales acoperirea rețelei în bandă largă, precum și de furnizarea de energie electrică la prețuri competitive și stabile.

Mai mult, contribuția directă a autorităților publice la furnizarea de servicii colective și individuale (educație, sănătate, locuințe, transport, cultură etc.) contribuie direct la calitatea vieții gospodăriilor și întreprinderilor.

Instalarea în Franța, pașii care trebuie urmați

Business FranceBusiness France, operatorul Ministerului pentru Europa și Afaceri Externe, ajută companiile străine să instaleze în Franța.

Rețeaua Business France este interlocutorul privilegiat al investitorilor străini care informează cu privire la cadrul juridic și fiscal al unei instalări și identifică în mod specific sprijinul financiar public mobilizat pentru proiectul lor de investiții.

Business France facilitează contactul între companiile străine și organismele publice franceze (ministere, autorități locale, agenții de stat etc.) responsabile de sprijinirea acestor investitori.

Welcome to France

Welcome to FranceWelcome to France este un serviciu unic de informare pentru talentele străine și familiile lor cu privire la mobilitatea profesională.

El vă stă la dispoziție pentru a vă ghida în principalele etape de expatriere în Franța.

Ultima actualizare pe 31 mai 2018