Comunicat de presă al Ambasadei Franței în Republica Moldova cu ocazia Zilei naționale a Franței

În contextul pandemiei de covid-19, ziua de 14 iulie 2020, ziua Națională a Franței, a fost celebrată diferit decât în anii precedenți.

Cu această ocazie, Ambasada Franței în Republica Moldova a dorit să aducă un omagiu lucrătorilor medicali și întregului personal al serviciului de urgență din Moldova, celor care se află în prima linie în lupta cu coronavirusul.

În timpul unei scurte ceremonii organizate în grădina Reședinței Franței la Chișinău, Ambasadorul Franței, Exc. Sa Domnul Pascal LE DEUNFF, și-a exprimat condoleanțele familiilor victimelor pandemiei de covid-19 în Moldova și a salutat curajul și abnegația lucrătorilor medicali și a întregului personal al serviciilor de urgență în lupta cu această pandemie.

Pentru a demonstra solidaritatea Franței cu poporul Republicii Moldova și cu întregul sistem medical din Republica Moldova, în prezența mai multor personalități, Excelența Sa a înmânat Domnului Iurie CRASIUC, Director al Spitalului municipal n°1 din Chișinău, instituție acreditată pentru tratarea bolnavilor cu covid-19, două dispozitive de monitorizare a semnelor vitale ale pacienților, necesare secției de reanimare.

Pentru a visiona secvențe de la ceremonie, faceți clic aici

Ultima actualizare pe 15 iulie 2020