Dl Pascal Le Deunff – Noul Ambasador al Franţei în Republica Moldova

Biografia Excelenței Sale Domnului Pacal Le Deunff

Dl. Pascal Le Deunff a fost numit în calitate de Ambasador al Franței în Republica Moldova în data de 30 septembrie 2017.

Dl. Pascal Le Deunff a început să activeze în cadrul Ministerului Afacerilor Externe din anul 1994, după obținerea licenței și a doctoratului în științe economice la Universitatea Paris X-Nanterre.

În perioada 1981 – 1984, Dl Le Deunff a activat în calitate de profesor universitar în cadrul universităților Paris I și Paris X. În 1985 și 1986, predă științele economice la liceul francez din Montevideo.

În perioada 1987 – 1993, Dl Le Deunff a activat în calitate de atașat la consulatul general al Franței la San Francisco și atașat la consulatul general al Franței la Stuttgart. În 1994, a revenit la administrația centrală a Ministerului Afacerilor Externe la Paris. În această funcție a contribuit la comunicarea ministerului pe întrebările ce țin de Europa centrală și orientală, Balcani, afaceri strategice internaționale, precum și cu privire la cetățenii francezi din străinătate.

În perioada 1997 – 2000, Dl Le Deunff a ocupat postul de Prim secretar la Ambasada Franței din Kuala Lumpur. În 2000 – 2003 a deținut funcția de Prim Secretar al Ambasadi Franței în Ljubljana, Slovenia. În această funcție, Dl Le Deunff a lucrat asupra finalizării negocierilor de aderare a Sloveniei la Uniunea Europeană.

Revenit la Paris, în 2003, Dl Le Deunff face parte din cabinetul Ministrului pentru Afaceri Europene, în calitate de consilier pe probleme de extindere și relații externe ale Uniunii Europene. În 2004 este numit în calitate de delegat cu misiuni pe lângă secretarul general al MAE, apoi șef-adjunct al Serviciului „Afaceri politice și Securitate”.

În perioada 2006 – 2009, Dl Le Deunff a ocupat funcțiile de Secretar I, apoi Prim Consilier, la Ambasada Franței la Bangkok, înainte de a fi numit, în septembrie 2009, consul general al Franței în Atlanta.

În 2012 – 2015, Dl Le Deunff este șeful Direcției Schimburi științifice și Cercetări în cadrul Ministerului Afacerilor Externe. În 2016, ocupă funcția de delegat cu afaceri pe lângă Direcția Generală Mondializare, Cultură, Învățământ și Dezvoltare Internațională, apoi Consilier Diplomatic la reprezentanța permanentă a Franței pe lângă ONU.

În 2017 revine la administrația centrală la Paris și ocupă postul de delegat cu misiuni pe lângă șeful Direcției Administrare și Modernizare.

Pe 30 septembrie 2017 este desemnat în funcția de Ambasador al Franței în Republica Moldova

Distincții onorifice

Cavaler al Ordinului Legiunii de Onoare
Cavaler al ordinului Național al Meritului
Medalia de onoare a Afacerilor Externe (argint)

Dernière modification : 10/04/2018

Haut de page