Dl Pierre LELLOUCHE cu vizită în Moldova

La 11 şi 12 noiembrie 2009, Dl Pierre LELLOUCHE, Secretar de Stat pentru Afaceri Europene, s-a aflat în vizită în Republica Moldova.
- 

- 
Este prima vizită a unui membru al guvernului francez, de la alegerile din aprilie şi iulie curent şi recentele shimbări politice din Moldova. Dl Pierre LELLOUCHE şi-a exprimat dorinţa de a stabili, cît mai curînd posibil, contacte politice bilaterale cu noua administraţie.
- 

- 
În vizita sa, Dl LELLOUCHE a fost însoţit de Dna Claude GREFF, Deputat al Indre-şi-Loire şi Preşedinte al Grupului Prietenilor Franţa Moldova la Asambleea Naţională.
- 

- 
Dl LELLOUCHE a întreţinut convorbiri cu Dl Mihai GHIMPU, Preşedinte al Parlamentului şi Preşedinte interimar al Statului, Dl Vlad FILAT, Prim-Ministru, Dl Victor OSIPOV, Vice Prim-Ministru pentru reintegrare, Dl Iurie LEANCA, Vice Prim-Ministru şi Ministru de Afaceri Externe, şi cu Dl Marian LUPU, Candidat la Preşedinţia Republicii Moldova din partea Alianţei pentru integrare europeană.
- 

- 
Dl Pierre LELLOUCHE a confirmat dorinţa Franţei de a vedea progresînd negocierile în vederea unui acord de asociere între Republica Moldova şi Uniunea Europeană, care trebuie să înceapă în luna ianuarie a anului ce urmează. El a asigurat interlocutorii cu sprijin din partea Franţei în perioada delicată, prin care trece Republica Moldova, cît pe plan politic, atît şi pe plan economic şi a exprimat solidaritate din partea guvernului francez faţă de grava pandemie gripală care afectează în prezent ţara.
- 

- 
Dlui LELLOUCHE şi-a finisat vizita cu inaugurarea sediului Clubului de Afaceri Franţa Moldova, în prezenţa Dlui Valeriu LAZĂR, Vice Prim-Ministru, Ministru al Economiei şi Dl Boris FOCȘA, Ministru al Culturii.
- 

- 
Clubul de Afaceri este situat în inima dispozitivului de cooperare franceză în Moldova – la Alianţa Franceză din Moldova.
- 

Dernière modification : 23/11/2009

Haut de page