Ediția a treia a Forumului de la Paris pentru Pace « Special COVID-19 : Avansăm spre o lume mai bună »

Începând cu 2018, Forumul pentru Pace de la Paris este o instanță în care șefi de state și organizații internaționale colaborează cu societatea civilă și sectorul privat pentru a crea noi forme de acțiune colectivă. În perioada 11 - 13 noiembrie 2020, cea de-a treia ediție a Forumului va fi primul eveniment din agenda internațională care se va concentra pe construirea unei lumi mai bune după pandemia COVID-19.

Obiectivele Forumului 2020

Forumul pentru Pace de la Paris face parte din dinamica inițiată de președintele Republicii Franceze în vederea reafirmării importanței multilateralismului și a acțiunii colective. În 2020, Forumul va fi dedicat în principal răspunsului comun la pandemia COVID-19, concentrându-se pe proiecte și inițiative din întreaga lume care vizează reacția la criza COVID-19 și îmbunătățirea rezistenței noastre colective.
Principalele chestiuni abordate în cadrul Forumului vor ține de soluții de ieșire din pandemie și de redresare: îmbunătățirea guvernanței globale a sănătății, regândirea capitalismului și impregnarea acestuia de o dimensiune mai ecologică, asigurarea că datele și rețelele sociale sunt soluții, nu amenințări.
În cadrul Forumului, Summit-ul „Finanțe în comun” din 12 noiembrie va evidenția rolul băncilor de dezvoltare publică în coordonarea răspunsurilor pe termen scurt la criză și a măsurilor de recuperare durabilă, care vor avea un impact pe termen lung asupra planetei și societăților. Aflați mai multe pe https://financeincommon.org/fr/, pentru versiunea în franceză, și pe https://financeincommon.org/ pentru versiunea în engleză.

Concurs de proiecte: data limită de depunere a dosarelor - 24 iunie!

Pentru a prezenta un proiect în cadrul celei de-a treia ediții, puteți trimite cererea dvs. până miercuri, 24 iunie 2020, orele 18:00 (ora Parisului), pe site-ul Forumului: https://parispeaceforum.org/fr/appel-a-projets, pentru versiunea în franceză, și pe https://parispeaceforum.org/application-form-2020, pentru versiunea în engleză.
Toți actorii cheie ai guvernării globale, în special băncile publice de dezvoltare, state, organizații internaționale, ONG-uri, întreprinderi, fundații, organizații filantropice, grupuri religioase, sindicate, think tank-uri și universități, sunt invitați să prezinte soluții inovatoare în cadrul concursului de proiecte 2020.
O atenție deosebită va fi acordată proiectelor care vizează:

 • îmbunătățirea guvernării globale a sănătății;
 • utilizării și încadrării instrumentelor și platformelor digitale elaborate ca răspuns la criza pandemică;
 • sprijinirii societății civile și activității economice în perioadele de pandemie.

Inițiativele cu privire la alte aspecte ale guvernării globale vor fi, de asemenea, puse în valoare în cadrul Forumului, în special cele legate de următoarele obiective:

 • construirea unei arhitecturi de securitate mai solide ;
 • reconcilierea finanțării pentru dezvoltare și a eforturilor în favoarea mediului și a climei
 • inventarea capitalismului durabil ;
 • protecția oceanelor ;
 • îmbunătățirea accesului la apa potabilă ;
 • reglementarea și asigurarea securității spațiului extra-atmosferic ;
 • asigurarea securității cibernetice ;
 • progresarea guvernării educației ;
 • asigurarea egalității între bărbați și femei ;

Aflați mai multe despre Forumul pentru pace de la Paris

Forumul pentru Pace de la Paris este construit în jurul a 3 axe:

 • Obiectivele: încurajarea cooperării internaționale și a acțiunilor colective pentru o lume pașnică;
 • Mijloace: prezentarea, discuția și avansarea soluțiilor concrete și inovatoare;
 • Ambiții: consolida, regâdi și creea noi reguli, standarde și bune practici.

Site-ul internet al Forumului :
https://parispeaceforum.org/fr/2020/04/28/decouvrir-la-troisieme-edition-du-forum-de-paris-sur-la-paixcommunique-de-presse-dossier-de-presse-2020/ (pentru versiunea în franceză)
https://parispeaceforum.org/2020/04/28/presenting-the-third-edition-for-the-paris-peace-forum2020-press-release-press-kit/ (pentru versiunea în engleză).

Ultima actualizare pe 29 mai 2020