Biografia Excelenței Sale Domnului Pascal LE DEUNFF

Dl. Pascal Le Deunff a preluat funcția de Ambasador al Franței în Republica Moldova în data de 4 decembrie 2017.

Dl. Pascal Le Deunff a început să activeze în cadrul Ministerului Afacerilor Externe din anul 1994, după obținerea licenței și a doctoratului în științe economice la Universitatea Paris X-Nanterre.

În perioada 1981 – 1984, Dl Le Deunff a fost profesor universitar în cadrul universităților Paris I și Paris X. În 1985 și 1986, predă științele economice la liceul francez din Montevideo.

În perioada 1987 – 1993, Dl Le Deunff a activat în calitate de atașat la consulatul general al Franței la San Francisco și atașat la consulatul general al Franței la Stuttgart. În 1994 a integrat echipa purtătorului de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe la Paris. În această funcție a contribuit la comunicarea ministerului pe întrebările ce țin de Europa centrală și orientală, Balcani, afaceri strategice internaționale, precum și cu privire la cetățenii francezi din străinătate.

În perioada 1997 – 2000, Dl Le Deunff a ocupat postul de Prim secretar la Ambasada Franței din Kuala Lumpur. În 2000 – 2003 a deținut funcția de Prim Secretar al Ambasadi Franței în Ljubljana, Slovenia. În această funcție, Dl Le Deunff a lucrat asupra finalizării negocierilor de aderare a Sloveniei la Uniunea Europeană.

Revenit la Paris, în 2003, Dl Le Deunff face parte din cabinetul Ministrului pentru Afaceri Europene, în calitate de consilier pe probleme de extindere și relații externe ale Uniunii Europene. În 2004 este numit în calitate de delegat cu misiuni pe lângă secretarul general al MAE, apoi șef-adjunct al Serviciului „Afaceri politice și Securitate”.

În perioada 2006 – 2009, Dl Le Deunff a ocupat funcțiile de Secretar I, apoi Prim Consilier, la Ambasada Franței la Bangkok, înainte de a fi numit, în septembrie 2009, consul general al Franței în Atlanta.

În 2012 – 2016, Dl Le Deunff ocupă diferite funcții în cadrul Direcției Generale Mondializare, Cultură, Învățământ și Dezvoltare Internațională, înainte de a fi numit Consilier Diplomatic la reprezentanța permanentă a Franței pe lângă ONU la New York. În 2017 revine la administrația centrală la Paris și ocupă postul de delegat cu misiuni pe lângă șeful Direcției Administrare și Modernizare.

Distincții onorifice:
Cavaler al Ordinului Legiunii de Onoare (martie 2016)
Cavaler al ordinului Național al Meritului (2009)
Medalia de onoare a Afacerilor Externe (argint)

Dl. Le Deunff este căsătorit cu Diana.

Ultima actualizare pe 11 februarie 2019