Eliberarea vizelor biometrice

Începînd cu la 14 noiembrie 2006, Ambasada Frantei elibereaza vize Schengen cu destinatia finala Franta conform noilor dispozitii, care integreaza biometria.

Această procedură este una rapidă. Ea nu implică prezentarea unor acte suplimentare - în afara listei stantard - și nu duce la extinderea termenului de studiere al cererilor.

Este vorba de introducerea in dosarul persoanei care solicita viza a unor date care ii sînt strict personale cu scopul de a favoriza circulatia persoanelor de buna credinta si de a facilita deplasarile lor ulterioare , imbunatatind dispozitivul de lupta contra imigrarii clandestine.

Aceasta procedura a fost deja experimentata cu succes in cele mai importante sase consulate ale noastre in lume inainte de a fi progresiv generalizata. Ea este urmarea unei decizii luate în iunie 2004 de Consiliul European al Uniunii Europene de a crea o baza de date a vizelor biometrice comuna tuturor statelor membre ale Uniunii Europene.

Ce schimba aceasta?

La momentul depunerii dosarului Dumneavoastra, o fotografie va fi facuta direct la ghiseu de catre un angajat al serviciului de vize si amprentele digitale vor fi numerizate cu ajutorul unui scaner. Aceste date vor fi pastrate pe parcursul mai multor ani, ceea ce va facilita eliberarea ulterioara a vizelor.

Dernière modification : 03/04/2015

Haut de page