Informatie generala

- Depunerea unei cereri de viza se efectueaza de luni pina vineri, de la 09.00 pina la 12.00. Programarea este obligatorie pentru a depune o cerere de viza.

- Intrarea în sectia vize este rezervata in exclusivitate aplicantilor la vize.

- Termenul de studiere a unei cereri de viza este de 7 zile calendaristice. Totuşi, pentru unele cereri de viză, durata studierii poate fi mai lungă .

- Majoritatea informatiilor referitoare la diferitele tipuri de vize este disponibila pe site-ul nostru internet www.ambafrance-md.org/-Ambasada-Frantei-la-Chisinau-. Daca totusi doriti sa ne contactati, optati pentru corespondenta prin email, scriindu-ne la adresa :

visas.chisinau-amba@diplomatie.gouv.fr

In caz de urgenta , ne puteti contacta telefonic la numerele (22) 200 422 sau (22) 200 423 de la 08.30 pina la 12.30 si de la 14.30 pina la 17.00.

- In cazul in care destinatia Dumneavoastra este o alta tara, sau daca veti petrece în aceasta tara mai mult timp decit in Franta, atunci trebuie sa solicitati viza la Ambasada tarii respective.

- Eliberarea vizei nu se face in mod automat.

- Prezenta in pasaport a unei stampile « Cererea de viza depusa pe... la... » neinsotita de viza nu constituie un element susceptibil de a crea dificultati la trecerea frontierelor exterioare ale spatiului Schengen. Nu este necesar de a cere anularea stampilei.

- Pastrari cu grija justificativele Dvs : s-ar putea sa Va fie cerute la frontiera. De altfel, politia de frontiera franceza poate refuza intrarea unui strain pe teritoriul Frantei, in cazul în care acesta nu dispune de toate justificativele ce au permis eliberarea vizei.

- In afara perioadelor de vacanta, elevii si studentii vor prezenta o autorizare a institutiei de invatamint care le permite absenta de la lectii în timpul calatoriei.

- Fiecare persoană care solicită o viză, inclusiv copii, trebuie să deţină un document de călătorie individual. Cererile de viză pentru copiii care sunt înscrişi în paşaportul unuia dintre părinţi nu mai sunt acceptate.

- Certificatul de naştere al copilului trebuie să fie anexat obligatoriu la dosarul de cerere de viză.

- Dacă un minor călătoreşte însoţit de un singur părinte, la dosar va fi anexat acordul celuilalt părinte întocmit la notar. Dacă copilul călătoreşte singur, este obligatoriu acordul ambilor parinti.

Dernière modification : 03/04/2015

Haut de page