Lansarea parteneriatului între Ambasada Franței, Redon Agglomération și trei primării din Republica Moldova

Lansarea parteneriatului între Ambasada Franței, Redon Agglomération și trei primării din Republica Moldova
Dna Aurica Urîtu, primarul comunei Ustia, raionul Dubăsari ;
Dna Galina Varvariuc, primarul comunei Valea Mare, raionul Ungheni, ; E. S. Dl Pascal Le Deunff ; Dna Elena Enachi, Primarul comunei Baurci-Moldoveni, raionul Cahul ; Dna Martine Zejgman, atașat de cooperare

E. S. Domnul Pascal Le Deunff însoțit de Doamna Martine Zejgman, atașat de cooperare, a semnat convențiile tripartite în cadrul proiectului de dezvoltare locală și cooperare descentralizată cu Redon Agglomération, care va găzdui trei primari pentru un stagiu de trei săptămâni.

Acest proiect este o « contribuție la dezvoltarea competențelor în domeniul guvernării teritoriale de către aleșii locali ai comunelor rurale din Republica Moldova ».

Primarii :

Dna Elena Enachi, Primarul comunei Baurci-Moldoveni, raionul Cahul,
Dna Aurica Urîtu, primarul comunei Ustia, raionul Dubăsari,
Dna Galina Varvariuc, primarul comunei Valea Mare, raionul Ungheni,

reprezintă regiunile din Est, Vest și Sud ale Republicii Moldova.

Doamnele primari vor fi găzduite în perioada 22 aprilie – 12 mai 2018 și vor avea întrevederi în diferite instanțe ai comunei Redon, vor efectua vizite în teritoriu, se vor întâlni cu Președintele comunei, Dl Jean-François Mary și cu vicepreședintele, Dna Yvette Année, precum și cu primarii. În cadrul acestei vizite, Ambasadorul Republicii Moldova în Franța va participa la o zi de lucru alături de aleșii locali.

Proiectul a fost selecționat în cadrul concursului lansat în 2017 de Ambasada Franței. Obiectivul proiectului este de a sprijini dezvoltarea locală și cooperarea descentralizată, cu scopul valorizării activităților francofone și pentru a permite lansarea a noi proiecte concrete.

Ultima actualizare pe 12 iunie 2018