Solicitați o viză pentru Franța în Moldova

Cererile de viză depuse în Republica Moldova sunt prelucrate de Consulatul Franței din București

Pentru a vă informa, a vă pregăti și a vă depune fișierul sau pentru a vă urmări cererea, ne puteți contacta la France-visas, site-ul oficial al vizelor pentru Franța.

France-visas este portalul unic care conține toate informațiile necesare pentru a vă ghida în demersul dumneavoastră și vă poate ajuta în fiecare etapă a cererii dumneavoastră (pregătirea dosarului, intrarea, depunerea și urmărirea cererii dumneavoastră).

Principalele etape ale unei cereri de viză

Aveți nevoie de viză?

France-visas - test assistant visaCu ajutorul asistentului de viză, France-visas vă permite să determinați, în funcție de situația dumneavoastră, dacă aveți nevoie de o viză și tipul de viză. De asemenea, vă va spune ce documente doveditoare trebuie atașate la cererea dumneavoastră și tariful aplicat.

Completați cererea online.

France-visas - demande en ligneDupă ce verificați dacă aveți nevoie de viză, veți putea completa cererea dumneavoastră online pe portal. Vi se va cere să vă creați un cont, iar France-visas vă vor însoți pe parcursul cererii dumneavoastră.

Depuneți dosarul la centrul de vize.

France-visas - dépôt du dossierOdată ce ați finalizat cererea online, tot ce trebuie să faceți este să o depuneți la centrul de vize pe care vă depindeți. France-visas vă oferă toate informațiile de care aveți nevoie pentru a ști cui să vă adresați și cum să depuneți cererea.

Urmăriți cererea dumneavoastră de viză.

France-visas - suivi de demandeOdată ce dosarul dumneavoastră este depus, urmăriți evoluția cererii dumneavoastră, aflați când și cum să obțineți pașaportul și să vă pregătiți sosirea în Franța.

Atenție !

În funcție de țara dumneavoastră și de perioada din an, vor exista termene pentru efectuarea programărilor și pentru prelucrarea dosarului.

Utilizatorilor li se cere să anticipeze procedurile de solicitare a vizelor, luând în considerare aceste termene limită în raport cu data de plecare.

Ultima actualizare pe 31 mai 2018